Spanyol megoldás

A spanyol foglalkoztatáspolitikát nem soroljuk a közösség élenjáró tagállami politikái közé, de 2006. májusában mégis figyelemreméltó változás következett be. A kormány és a szociális partnerek megegyezése alapján két határozott idejű munkaszerződés után ugyanazon munkaadónál foglalkoztatott munkavállaló szerződése határozatlan idejűvé minősül át, amennyiben 30 hónapon belül 24 hónapot ott töltött el.

 

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyszerre kell az inaktívakkal/tartósan regisztráltakkal folytatott munkában a szakmai professzionalizáció és a verseny szabályozó mechanizmusaival élni, miközben a rendszer teljesítményének értékelése során nem lehet figyelmen kívül hagyni az objektív munkaerő-piaci helyzetet (kereslet, stagnálás, recesszió…). Ellenkező esetben nagymértékben nő a személyzet kiégése.

Ilyen megoldásokkal szolgál a kontinentális Európában is nagyszámban alkalmazott több lépcsős szabadon beváltható ügyfél-bonrendszer (kvázi sikerdíj és teljesítménydíjazás), vagy a kvázi közszolgáltatási szerződéskötések, területi alapon történő ellátói tendereztetések (Ausztrália) és szerződéskötések.


No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kategória