PÁRBESZÉD: CSÖKKENTENÉ AZ 52 EZRES KÖZMUNKABÉRT A VOSZ

Képtalálat a következőre: „VOSZ”

A párt felelőtlennek, érzéketlennek és morálisan védhetetlennek tartja a Vállalkozók Országos Szövetségének foglalkoztatási kiáltványát.

A VOSZ több százezer főt építene le a közszférából, növelné a dolgozókat bizonytalan helyzetben tartó munkaerő-kölcsönzés szerepét, sőt: béremelés és az álláskeresők képzése helyett vendégmunkásokkal orvosolná a munkaerőhiányt.

„A közfoglalkoztatási bér és a havi legkisebb munkabér közti különbség jelentős növelését” szorgalmazzák, miközben hangsúlyozzák, hogy a „minimális bér felső korlátja az érintett ágazatok teherbíró képessége”.  Vagyis azt mondják, hogy a nettó 52 ezres közmunkabért csökkenteni kellene.

A csomag egésze durván munkavállaló-ellenes, az ötletek egy része ráadásul mítoszokra és illúziókra épül. Felhívjuk a VOSZ figyelmét, hogy az emberek nem termelési tényezők, beszélő szerszámok, hanem érző lények, akiknek kijár a méltó élet lehetősége – olvasható Tordai Bencének, a Párbeszéd szóvivőjének a közleményében.

A Párbeszéd merőben más foglalkoztatáspolitikát javasol: az átképzést, a mobilitási és lakbér-támogatást, az álláskeresőknek nyújtott személyre szabott segítséget kell a középpontba helyezni, mert ez jelent valódi megoldást az egyes ágazatokban átmenetileg jelentkező munkaerő-hiányra.

Mindezek mellett a négynapos munkahét és az Alapjövedelem bevezetése az a XXI. századi megoldás, ami nemcsak a munkaerőpiac és a gazdaság, hanem az emberek helyzetét is kedvezően befolyásolja.

Forrás: gepnarancs.hu


No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kategória