Baromfivágóhíd épül közmunkában

Képtalálat a következőre: „Baromfivágóhíd”

Vágóhidat létesítenek mintegy kétszázmillió forintból Tiszatenyőn. A tervek szerint elsősorban fürjet vágnának.

Már 2018-ban már működtetni tervezik az egyelőre egy műszakban tizenöt embert foglalkoztató üzemet – számolt be a beruházásról Kazinczi István tiszatenyői polgármester a megyei lapnak. Ugyanakkor már most akkora igény van a vágóhídra, hogy elképzelhető a létszám- és műszakbővítés. Egy vállalkozás ugyanis annyi fürjet kíván vágatni az üzemben, ami egy műszakot máris lekötne. A cég egyébiránt ötszázezer törzsállományú telepet is építene a községben, hogy biztosítsa az alapanyagot.

A fürj iránt ugyanis óriási a kereslet szerte a világban. Ahogyan idehaza a jó minőségű, úgynevezett tanyasi csirke iránt is, amit eddig is felneveltek Tiszatenyőn, de kénytelenek voltak eladni az állatokat őstermelőknek, akik felpucolva, jó árért adták el a piacokon. Így azonban a tenyőiek nem kaptak annyit érte, mintha maguk dolgozták volna fel. Ennek lehetőségét teremti meg a felépülő vágóhíd, amiért már régóta lobbizott a település vezetője.

A vágóhíd révén többen kaphatnak munkát, hiszen a település már most képes kihelyezni napos és előnevelt csirkéket, mivel saját keltetővel rendelkeznek. A település vezetője szerint a környéken óriási hagyománya van a baromfivágásnak, nem véletlen, hogy az egykori törökszentmiklósi üzem volt dolgozóira is számítanak leendő munkatársként. A vágóhíd építése még idén megkezdődhet a tereprendezéssel. A polgármester fontosnak tartotta elmondani, hogy az építkezéshez helyben gyártott anyagokat is felhasználnak majd, hiszen földtéglát is előállítanak a községben. Közmunkásaik is részt vesznek majd a beruházásban. A település közmunkaprogramja mintául szolgál országszerte, hiszen számtalan embert képesek foglalkoztatni az üzemeikben.


No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kategória