Új járda épül a makói sugárúton

A közmunkaprogram keretében járda építését kezdték el a makói Lonovics sugárút azon részein, ahol széttöredezett a régi. A tervek szerint júliusban be is fejezik a munkálatokat. A lakóknak egy fillérjébe sem kerül, mivel az önkormányzat – a költségmegtakarításának köszönhetően – fedezni tudja az egész beruházást.Már feltörték a makói Lonovics sugárút egyes szakaszain a nagyon rossz állapotban lévő régi járdák köveit, betonlapjait. Erre azért volt szükség, mert annyira összetöredezett néhol a felület, hogy nem csak babakocsit, kerékpárt tolva, de még gyalog is alig lehetett végigmenni rajta.

Az ott élők már évek óta kérték, hogy tegyék rendbe a járdájukat. – A korábbi városvezetéstől az érintett területen a Szegeditől a Mikes Kelemen utcáig összesen három ingatlan előtt kaptam engedélyt, hogy megcsináltathassam a járdát, ezt nem fogadtam el, mivel azt mondtam, hogy ezt egészben kell megoldani, nem részletekben – nyilatkozta Toldi János települési képviselő.

Később az ott lakó egyik vállalkozó saját költségén egy jelentős szakaszon megépítette a járdát. – Az önkormányzati választások után felállt új városvezetést ismét megkerestem járdaügyben, szerencsére azt a választ kaptam tőlük, hogy indulhat a beruházás – folytatta a képviselő. A sugárúton a Liget utcától már korábban elkészült a járda. Most a hiányzó szakaszokon, vagyis a Szegedi utcától három, s utána pedig hat ingatlan előtt dolgoznak az építésén.

A tervek szerint júliusra el is készül az új, apró térköves gyalogjárda. Az érintett szakaszokon lakók számára jó hír, hogy a korábban megszokottaktól eltérően, most egy fillérjükkel sem kell hozzájárulniuk a beruházáshoz. Ugyanis az önkormányzat a költségmegtakarításának köszönhetően finanszírozza az egészet.

Forrás: Promenad.hu


No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kategória