Helyi zöldség a közétkeztetésben a Start programmal

agroinform_20130808200258_zoldseg_gyumolcs

A Start közmunkaprogram részeként két Csongrád megyei településen is jelentős mennyiségű zöldséget termeltek meg, amelynek segítségével a közétkeztetésben is friss, helyi terményeket tudtak felhasználni.

November 16-17-én vehették át a szociálisan leginkább rászoruló családok azokat a terményeket, amelyeket a Start munkaprogramban termelt meg 31 közmunkás Csanyteleken. A 277 rászoruló fejenként egy kiló őrölt paprikát, illetve idényzöldségeket, karfiolt, káposztát és karalábét vihetett haza. Korábban a teljes Start közmunkaprogram dolgozói – 55-en – és a helyi közétkeztetés kapott az alapanyagokból: a konyhának többek között az egész évre elegendő, száz kiló őrölt paprika jutott a szükség szerint beszállított zöldségmennyiségen túl. Amit nem osztanak ki adományként, illetve nem használnak fel a helyi közétkeztetésben, azt eladják.

Csongrádon szintén sok zöldség termett: a város a közmunkaprogrammal 45 mázsa fűszerpaprikát termelt meg, emellett az elmúlt időszakban több mint egy tonna töltenivaló paprikát, másfél tonna paradicsomot és 320 darab karalábét takarítottak be, amit mind a városellátó konyháján használták fel. Ugyanakkor a településen további termés is várható – ebből amit lehet tartósítanak és később használják fel.

 

 

 

 


No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kategória